>dit schrijf ik<

Interactieve kennissessie: herstelondersteunend werken
>dit schrijf ik< · 01. juni 2023
Wat als je vanuit verschillende organisaties dezelfde vraag krijgt? En als juist het doel is dat deze organisaties met elkaar kennis delen en van elkaar leren? Dan is het tijd om iets gezamenlijke te organiseren rondom dit onderwerp. En zo ontstond het idee voor een interactieve kennissessie over het thema herstelondersteunend werken.

Project in de schijnwerpers: voorbereiding werkconferentie
>dit schrijf ik< · 03. april 2023
Project in de schijnwerpers: masterplan preventie en behandeling van probleemgedrag bij dementie.

Online werkconferentie gerontopsychiatrie
>dit schrijf ik< · 25. mei 2022
De eerste (online) Conferentie Gerontopsychiatrie met het doelgroepnetwerk zit erop. We namen zo'n 70 deelnemers (zorgprofessionals, bestuurders en managers, onderzoekers, projectleiders en stafmedewerkers) mee in de ontwikkeling van doelgroepnetwerk tot de Vereniging voor Gerontopsychiatrie. Het was ontzettend leuk om voor deze bijeenkomst een interactief en inspirerend programma op te zetten. Volgens de deelnemers was het zeer geslaagd!

Hoeveel post-its zijn er sinds 2020 eigenlijk verkocht? 
>dit schrijf ik< · 01. april 2022
Met inmiddels twee jaar ervaring met online whiteboards als Mural en Miro hebben deze tools voor mij weinig geheimen meer. En ik moet zeggen dat ik sinds de eerste lockdown in 2020 mijn voorraad post-its niet meer heb aangevuld, terwijl ik toch wel grootverbruiker was. Maar ondanks dat ik weer vaker op pad mag, blijf ik zeker ook digitale post-its plakken. Waarvoor gebruikte ik afgelopen week Mural en Miro?

Design Thinking bij organisatieontwikkeling
>dit schrijf ik< · 06. december 2021
Met een Design Thinking-blik naar organisatieontwikkeling kijken (en handelen!) zorgt ervoor dat je vanuit breed perspectief én samen met je doelgroep naar je vraagstuk kijkt, pas over oplossingen na gaat denken als je de échte vraag te pakken hebt en met een lerende ontwikkelmindset, opnieuw samen met de doelgroep, de oplossingen gaat bedenken en uitproberen. Je bouwt daarmee vanaf de start aan draagvlak en aan oplossingen die goed aansluiten bij de praktijk.

Werkvorm 1-2-4-ALL
>dit schrijf ik< · 28. juni 2021
1-2-4-ALL is een werkvorm afkomstig uit Liberating Structures. De werkvormen van Liberating Structures zijn bedoeld om de wijsheid van (grote) groepen te benutten voor het vraagstuk dat op tafel ligt. De werkvormen zijn eenvoudig en kunnen ‘aan elkaar geplakt worden’ om de uitkomsten van het gesprek steeds een stap verder te brengen. Dat Liberating Structures ook handig zijn om toe te passen in de klas blijkt uit dit voorbeeld.

Transitiecoach doelgroepnetwerk Gerontopsychiatrie
>dit schrijf ik< · 21. juni 2021
Mooie nieuwe opdracht! Deze week ben ik gestart als Transitiecoach voor het Doelgroepnetwerk Gerontopsychiatrie. De komende 1,5 jaar bouwen 10 zorgorganisaties en het Trimbos Instituut aan een sterk netwerk. Dit netwerk bundelt kennis en kracht om de groep cliënten met een gerontopsychiatrisch beeld de maximale kans te geven om een goed leven te leiden. Het liefst thuis in eigen omgeving, maar als het echt niet meer gaat in een optimaal ingerichte beschermde omgeving in het verpleeghuis....

Wat doen we niet?
>dit schrijf ik< · 01. juni 2021
In een mooi project dat ik momenteel begeleid gaan verschillende werkgroepen aan de slag met projecten die ze zelf bedacht hebben. Maar hoe stem je dan af wat je precies gaat doen? En wat niet? Hoe zorg je ervoor dat iedereen hetzelfde beeld heeft bij het beoogde resultaat?

Test: nieuwe Zoom-functie Immersive view
>dit schrijf ik< · 24. mei 2021
Nog steeds zijn veel projectbijeenkomsten online. Belangrijk dus om bij te blijven met de technische ontwikkelingen bij de verschillende online tools. Afgelopen week testte ik met een aantal andere nieuwsgierigen de nieuwe Zoom-functie Immersive view. Immersive view is een aanvulling op de functies Gallery-view en Speaker-view en plaatst de deelnemers in een achtergrond. Zoom biedt een aantal achtergronden aan, maar je kunt ook een eigen achtergrond uploaden. Vooraf had ik een lijstje met zaken...

Tien tips voor breakout-rooms bij grote groepen in Zoom
>dit schrijf ik< · 16. mei 2021
Hoe ga je slim om met breakout-rooms bij grote groepen in Zoom? Hoe maak je het jezelf makkelijk als (co)host?

Meer weergeven