· 

Transitiecoach doelgroepnetwerk Gerontopsychiatrie

Mooie nieuwe opdracht! Deze week ben ik gestart als Transitiecoach voor het Doelgroepnetwerk Gerontopsychiatrie. 

 

De komende 1,5 jaar bouwen 10 zorgorganisaties en het Trimbos Instituut aan een sterk netwerk. Dit netwerk bundelt kennis en kracht om de groep cliënten met een gerontopsychiatrisch beeld de maximale kans te geven om een goed leven te leiden. Het liefst thuis in eigen omgeving, maar als het echt niet meer gaat in een optimaal ingerichte beschermde omgeving in het verpleeghuis.

 

Kennis en ervaring gaat gebundeld worden in landelijk werkende Doelgroep Expertise Centra (DEC’s) en Regionale Expertise Centra (REC’s). Daarnaast is het van belang de opgedane kennis en ervaring te verbinden met wetenschappelijk onderzoek en met onderwijs. Het (nog te organiseren) landelijk Kenniscentrum Gerontopsychiatrie (KC) gaat hierin een belangrijke schakel vormen. 

 

Als Transitiecoach ben ik steun en toeverlaat voor betrokken organisaties in hun ontwikkeling naar REC, DEC of KC en begeleid ik de werkgroepen die samen op thema’s aan de slag gaan. Op de foto zie je Transitiemanager Rene van het Erve en collega Transitiecoach Tonny de Groot. Blij om met deze mensen samen bij te mogen dragen aan zo’n belangrijke opgave.

 

Ik kijk uit naar een nadere kennismaking met Attent Zorg en Behandeling, Amsta, Atlant wonen zorg welzijn, Noorderbreedte, Archipel Zorggroep, Het Parkhuis, HilverZorg, Laurens, Stichting De Waalboog, ZorgAccent, Trimbos-instituut en al hun betrokken medewerkers.