· 

Hoeveel post-its zijn er sinds 2020 eigenlijk verkocht? 

Met inmiddels twee jaar ervaring met online whiteboards als Mural en Miro hebben deze tools voor mij weinig geheimen meer. En ik moet zeggen dat ik sinds de eerste lockdown in 2020 mijn voorraad post-its niet meer heb aangevuld, terwijl ik toch wel grootverbruiker was. Maar ondanks dat ik weer vaker op pad mag, blijf ik zeker ook digitale post-its plakken. Waarvoor gebruikte ik afgelopen week Mural en Miro?

 

🟨 Om mijn gedachten te ordenen voor Myriam en Julius de Roo die mij vroegen mee te denken over een nieuw plan voor De Gelukkige Professional. Ik ben al een tijdje enthousiast lid van hun Raad van Energie en Inspiratie. Door visueel te werken zie ik letterlijk voor me wat ik denk. Ik zie verbanden, overlap, maar ook hiaten in het plan. En ik kan met behulp van het Mural-bord eenvoudig anderen meenemen in mijn ideeën. 

🟧 Om een outline te maken voor een online bijeenkomst die ik binnenkort begeleid. In een online bijeenkomst zorg ik voor een gezonde balans tussen zenden en interactie en voldoende variatie in werkvormen. Door in Mural alle activiteiten in blokken te verdelen en deze verschillende kleuren te geven, zie ik opnieuw voor me of het ontwerp klopt. 

🟩 Om mijn dochter te helpen met haar examenvoorbereiding (whiteboard-enthousiasme blijkt erfelijk of besmettelijk, welke van de twee ben ik nog niet uit 😉). Zie hier haar eerdere indrukwekkende Miro-bord over de geschiedenis van Japan. 

🟦 Bij het ontwerp van een workshop voor HouVast, het netwerk van intermediairs op het gebied van cultuureducatie in verschillende gemeenten in Brabant. Zij vroegen mij hun opzet voor een CultuurEducatiePlan voor basisscholen te vertalen naar een digitale variant in Mural. Inmiddels hebben we samen zo’n 38 scholen getraind in het gebruik ervan en staat de workshop voor de volgende 14 scholen in april gepland. Hoe tof is dat? 

 

Blijf jij ook digitale post-its plakken? Welke tool heeft jouw voorkeur?


Wil je mij inschakelen als projectleider of procesbegeleider?

Ik ben je frisse blik, aanjager, inspirator, soms advocaat van de duivel. Ik creëer overzicht en samenhang en houd de voortgang erin. Ik begeleid bijeenkomsten met belanghebbenden met oog voor ieders inbreng en expertise. 

 

Of zoek je een faciltator voor je (online) bijeenkomsten? Ook dan zit je goed!