Jouw online meeting een succes maken

Sinds we in 2020 ineens allemaal digitaal gingen werken ben ik gedoken in de wereld van het online faciliteren en samenwerken. Ik ontdekte hoe ik wat ik in fysieke bijeenkomsten al deed ook kon toepassen in een online bijeenkomst. 

 • Hoe creëer je de juiste sfeer?
 • Hoe zet je tools slim in? 
 • Hoe maak je het leuk en interactief? 
 • Hoe zorg je dat ieder zich betrokken en gehoord voelt? 
 • Hoe creëer je een prettige balans tussen zenden en interactie?  
 • Hoe zorg je ervoor dat je echt tot resultaten komt?
 • Hoe doe je dat met grote groepen? 

En ik begeleidde op deze manier allerlei brainstormsessies, innovatiesessies, teamontwikkelsessies en informatiebijeenkomsten. 

 

Schakel je mij in als online facilitator dan krijg je er automatisch mijn rijkelijk gevulde rugzak met ervaring als projectmanager en organisatieadviseur bij. 

 • Input ophalen bij je deelnemers aan een bijeenkomst lukt alleen als je de juiste vragen stelt.
 • De volgende fase inluiden van je project lukt alleen als je je projectteam mee kunt nemen. 
 • Je team een stap verder in de ontwikkeling brengen, lukt alleen met de juiste interventies.
Dat is de ++ die ik meebreng als online facilitator.  Doe er je voordeel mee! 😉

 

Ik help jou graag om jouw online event tot een succes te maken. Hoe? 

 • Ik ontwikkel van een sessieplan voor de bijeenkomst. Bij het ontwerp staat het doel en je doelgroep voorop. In het sessieplan komt inhoud en de ervaring voor de deelnemers samen. Daarmee creëer ik de juiste flow voor jouw bijeenkomst.
 • Ik treed op als host van je bijeenkomst en heet je deelnemers welkom, zet jou en je sprekers in de spotlight, maak deelnemers wegwijs in Zoom en andere tools, zodat jij kunt focussen op de inhoud
 • Ik bied technische ondersteuning het werken in Zoom, zoals het maken van breakoutrooms, modereren van de chat en het lanceren van poll-vragen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de techniek.
 • of een combinatie van het bovenstaande. 

Ik ben handig met en enthousiast over het werken met online (samen)werktools zoals de online whiteboardtools Mural en Miro, Mentimeter, Trello, Padlet en meer. Samen met jou onderzoek ik graag welke tools je kunnen helpen om nog meer uit je bijeenkomst te halen of om de opbrengst van je bijeenkomst vast te leggen. 

 

Kortom, ik ontzorg jou, zodat jouw online bijeenkomst een succes wordt!

 
Workshop: MURAL in de klas

Docenten hebben verstand van onderwijs. Ik van de samenwerk- en whiteboardtool MURAL. Ik laat docenten graag ontdekken hoe ze MURAL kunnen gebruiken in de interactie met studenten voor, tijdens en na de les. 

 

In de workshop MURAL-start verkennen we de basisfuncties van MURAL, de facilitator superpowers en verkennen we de toepassingen van MURAL.

In de workshop MURAL-plus help ik docenten die al aan MURAL hebben geproefd om hun eigen MURAL-borden vorm te geven waarbij ze natuurlijk optimaal gebruik maken van de facilitator superpowers.  

Co-host nodig?

Naast dat ik zelf online bijeenkomsten begeleid, help ik ook collega-facilitators als technische host in Zoom. Dat betekent dat ik achter de schermen ervoor zorg dat de bijeenkomst op rolletjes loopt. Als deelnemer heb je als het goed is niet in de gaten dat ik er ben. Heb je dat wel? Dan ging er dus even iets mis. Oeps! Zeker bij grote groepen kan het handig zijn een technische co-host erbij te hebben. 

 

Als host kun je natuurlijk best multi-tasken, maar én sprekers spotlighten én de presentatie delen én de chat in de gaten houden én breakout-rooms klaarzetten én tegelijkertijd nog de laatkomers binnenlaten is misschien net wat te veel van het goede.