· 

Welkom in de online workshop

Vanochtend heerlijk aan het knutselen geweest op het Mural-bord voor de klantreis-workshops en workshops co-creatie die ik binnenkort bij een aantal gemeentes ga geven tijdens de Meester in je Werk-Week. 

 

Het vertalen van een fysieke workshop naar een online-variant dwingt me om nog beter na te denken over de interactie met en tussen de deelnemers. En dat is uitdagend, maar ik vind het vooral erg leuk om te doen. Het is als het ware een grote puzzel. Variëren in zenden en interactie, variëren in werkvormen, variëren in gezamenlijk aan de slag en in kleinere groepen, enz.

 

Het begint al als deelnemers een voor een digitaal binnen komen. Bij een fysieke workshop is dat tijd om met een kop thee in de hand wat kennis te maken. Online kan dat ook. 

 

 

Ik zet deelnemers met deze opdracht (zie afbeelding) aan het werk en daarmee sla ik meerdere vliegen in 1 klap. 

  • Deelnemers openen alvast het Mural-bord. Handig, want dan hoeven we later niet te wachten.
  • Deelnemers plakken hun eerste post-it. (Wel geoefend, maar hoe moest het ook alweer? Weet jij het nog? O ja, zo! Gelukt!)
  • Ik krijg met deze vraag een eerste indruk van hoe digitaalvaardig de groep is.
  • Deelnemers mogen uiten of ze er al helemaal bij zijn, of nog met een vol hoofd zitten. 
  • Het levert mooie input voor een check-in-vraag. 
  • En terwijl ik de deelnemers binnenlaat vanuit de ‘waitingroom’ en begroet, zijn de anderen al lekker bezig en kunnen ze alvast wat kennismaken onderling. Die kop thee moeten ze alleen zelf regelen.

Nieuwsgierig naar de digitale mogelijkheden om jouw project / workshop / idee een vliegende start te geven? Laten we dan kennismaken!