· 

Gesprekstool zelfstandige teams in wording

Deze week gaat het eerste team van een grote zorgorganisatie het prototype van een gesprekstool over teamontwikkeling / zelforganisatie testen. Waarom hebben we het over zelforganisatie? Wat bedoelen we precies? Wat hebben we als team te ontwikkelen? Maar vooral: wat gaat er al goed binnen ons team? En waar doen we het voor? Teams doorlopen een aantal opdrachten, soms geïllustreerd met filmpjes, en bepalen samen hun eigen ontwikkel top 3.

Test 1, 2...

Testen is belangrijk! Kloppen de vragen? Slaat de werkvorm aan? Is de uitleg duidelijk? Maar ook vormgeving telt. Blijft het een kingsize tafelmodel waar het team omheen zit? Of wordt het een lange muurposter en gaan we dit staand doen? Het team mag het zeggen. Het is bedoeld om hen te helpen!

 

Ben reuze benieuwd naar de eerste ervaringen! Tot zo ver een prachtig traject van co-creatie met medewerkers en hun teammanagers.