· 

Verbinding tijdens online bijeenkomst

 

“Wisten jullie dat I. voor al haar vrijwilligerswerk een koninklijke onderscheiding heeft gekregen?”

 

Jan vervolgde zijn verhaal met prachtige voorbeelden van het vrijwilligerswerk van I. Hiermee beantwoorde hij mijn vraag of hij over iemand in de groep iets kon vertellen wat de anderen misschien zou verrassen. 

 

Twee organisaties werken sinds kort meer samen. In een aantal projecten ontdekken betrokkenen hoe dat samenwerken voor hen uitpakt. Daar leren ze van en bouwen ze op voort. Ik mag dit traject begeleiden. 

Ik organiseerde onlangs weer een online ontmoeting voor deze mooie groep mensen met als inhoudelijke doel het bespreken van de voortgang in de projecten. Maar de doelstelling op relationeel vlak was misschien nog wel belangrijker: het creëren van onderlinge verbinding. Met kleine intermezzo’s in het programma zorgde ik ervoor dat de deelnemers van de verschillende organisaties elkaar als mens wat beter leerden kennen. In dit geval waren de levenservaring en werkervaring van de vrijwilligers in dit gezelschap een mooi aanknopingspunt. En zo is iedere online bijeenkomst maatwerk. 

Het resultaat: de mens achter het project in beeld, een glimlach op ieders gezicht en hopelijk een stapje verder in de onderlinge verbinding.

 

Hulp nodig bij jouw online bijeenkomst? Ik denk graag met je mee.