· 

Inspiratie voor (persoonlijke) innovatie

In mijn aanpak voor organisatievraagstukken en maatschappelijke uitdagingen benoem ik inspiratie als belangrijke driver voor vernieuwing. Voor mijn eigen professionele 'innovatie' liet ik me de afgelopen maanden weer heerlijk inspireren door een aantal nieuwe methoden en denkwijzen. Practice what you preach!

 

Fikkie stoken voor een goed gesprek

 Ik volgde bij Danielle Braun van de Academie voor Organisatiecultuur de training kampvuurgesprekken houden. Een mooie manier om de wijsheid van de groep boven tafel te krijgen als je een belangrijk besluit moet nemen. Geïnspireerd op gebruiken van verre volkeren, aangevuld met enkele facilitatievaardigheden uit de Deep Democracy.

 

Samen fikkie stoken dus voor een goed gesprek en gedegen besluit! Ik schreef hier al eerder een blog over.

Systemisch kijken

Bij Plan B volgde ik de training Individuele systemische coaching. Organisatievernieuwing draait om de mensen die ermee aan de slag gaan. Om houding, gedrag en overtuigingen. Maar hoe lastig is het als ingesleten patronen in de weg zitten. Hoe kom je daarachter en vooral: hoe kan ik een ander helpen deze patronen te doorbreken? Bijzonder hoe met zo’n training dingen die ik altijd al snel herkende in organisaties op hun plek vallen. En heel fijn hoe zo’n nieuwe bril weer nieuwe handvatten geeft!

 

Rake vragen

En recent dompelde ik me een dag onder bij Siets Bakker in haar workshop Rake Vragen. Siets vertaalt systemisch werk op een hele praktische manier. Ik ben fan! Haar Rake Vragen zijn vragen die beweging brengen. Die iets losmaken dat vast zit en patronen doorbreken. Voor mij de perfecte aanvulling op de training systemische coaching, want heerlijk concreet.

 

Bij de workshop kreeg ik een doosje met 50 kant en klare vragen plus tal van suggesties om ze te gebruiken in mijn opdrachten. Mijn voornemen van deze week is om ieder met wie ik spreek over hun uitdaging of vraagstuk te trakteren op een rake vraag uit dit doosje. 

 

Van inspiratie naar hulp bij jouw vraagstuk

 

Heerlijk dus al die inspiratie en nieuwe bagage voor mijn rugzak. Ben je benieuwd wat er nog meer in zit en hoe ik jou kan helpen met jouw organisatievraagstuk of maatschappelijke uitdaging, dan vertel ik je er graag meer over! 

 

Fijne dag! 

Groet, Kirsten

 

PS: Mocht ik je deze week niet tegenkomen, dan trakteer ik je langs deze week op mijn favoriete vraag van dit moment: Voor wat is de huidige situatie een goede oplossing? Als je er eens over wilt sparren, laat het me weten!