PIP voor organisaties en teamsWaar je organisatie beweegt, wil je ook dat je medewerkers meebewegen. Met het Persoonlijk Impact Plan (PIP) en de teamvariant het Team Impact Plan (TIP) help je de medewerkers inzicht krijgen in de impact van een nieuwe koers of nieuwe ontwikkelingen op hun eigen taak en rol. 

En na inzicht komt actie. Wat vraagt dit van jouw als medewerker in de samenwerking met anderen? Welke kennis en vaardigheden moet je ontwikkelen? Welke taken blijven, welke zijn nieuw en waarvan neem je afscheid? Ben je actief in het juiste netwerk? En hoe profileer jij jezelf naar je (interne) klanten?

 

Medewerkers willen nieuwe ontwikkelingen kunnen vertalen naar hun persoonlijke situatie en ambities. Dit is precies wat het Persoonlijk Impact Plan (PIP) en de teamvariant het Team Impact Plan (TIP) doet. 


van overzicht naar inzicht

van inzicht naar actieWat is het Persoonlijk Impact Plan (PIP)?

Het PIP is een visuele tool die verbinding maakt tussen de ambities van de organisatie én ontwikkelingen in de branche aan de ene kant, met de persoonlijke ontwikkeling en ambities van de medewerker aan de andere kant. Daarmee maakt het PIP één oogopslag helder wat een individuele professional bijdraagt aan het succes van de organisatie. 

 

Zo zit het in elkaar: 

Aan de organisatiekant maken we trends en ontwikkelingen in de branche en binnen de eigen organisatie inzichtelijk. Ook kijken we naar de andere spelers in de branche. Welke (nieuwe) relaties onderhouden we eigenlijk? Waar moeten we op investeren? 

 

Aan de medewerkerskant brengen medewerkers hun eigen kennis, vaardigheden en ervaring in beeld. Maar dat niet alleen. Ook drijfveren, ambities en de persoonlijke situatie komen aan bod. 

 

De kern draait om het verbinden van deze twee kanten. Welke impact creëert een medewerker met alles wat hij in huis heeft? Wat vragen de nieuwe ontwikkelingen in de branche van hem? Dit geeft focus voor de komende periode. Het PIP is daarmee een tool die je prima kunt inzetten voor impactgesprekken gedurende het jaar.


 Welke workshop past bij jou of je team? Alle workshops worden op maat gemaakt passend bij de opgave binnen jouw organisatie. 

Heb je als professional behoefte aan meer focus in je loopbaan? Kijk dan eens bij de workshops voor professionals


Aanbod workshops voor organisaties

nieuwe koers, nieuwe rollen

Je organisatie gaat een nieuwe koers varen. Of misschien komen er nieuwe ontwikkelingen op je af die van grote invloed zijn op de manier van werken. 

 

Met deze workshop help je medewerkers hun nieuwe rol vorm te geven. Wat vraagt de nieuwe koers van hun taken? Welke taken zijn nieuw? Heb je daarvoor alles in huis of heb je nog iets te ontwikkelen? Van welke taken neem je afscheid? Hoe profileer je jezelf in je nieuwe rol naar klanten en collega's? 

 

Een concrete workshop waarbij niet alleen de organisatie een heldere nieuwe koers heeft, maar ook de medewerker.

voor teams met impact

Tijd voor een nieuw jaarplan? Maak het visueel met een Team Impact Plan (TIP) en stem meteen met elkaar af wie precies wat gaat bijdragen aan het nieuwe jaarplan door het te combineren met het Persoonlijk Impact Plan (PIP) van iedere medewerker. Het resultaat neem je de rest van het jaar mee in jullie voortgangsgesprekken.


De workshop Frisse Teamstart wordt vaak aan het begin van het nieuwe jaar geboekt, maar is ook ideaal om te resetten na de vakantieperiode of wanneer je team een nieuwe samenstelling krijgt. 

 impactgesprekken voeren

Is jouw organisatie te klein voor een eigen HR-afdeling? Maar wil je wel graag een handige tool om je impactgesprekken met je medewerkers te voeren? Met deze workshop introduceer je het PIP binnen je organisatie. Medewerkers krijgen inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen in de organisatie en de wereld om jullie heen én brengen hun eigen bijdrage daaraan in kaart. Het resultaat neem je de rest van het jaar mee in jullie impactgesprekken. 

voor projectteams met impact

Hoe fijn zou het zijn als je bij de start van het project niet alleen de projectdoelstellingen helder hebt, de risico’s in kaart hebt gebracht en de eerste stappen hebt gemarkeerd; maar als je ook binnen het projectteam aan elkaar helder hebt gemaakt wat ieder precies bijdraagt aan het succes van het project. Zeker interessant wanneer je in grotere organisaties steeds in een wisselende samenstelling aan projecten werkt. Zo zorg je samen voor een vliegende projectstart. En het resultaat van deze middag neem je mee in jullie voortgangsgesprekken over het project.Keuze gemaakt?

Een keuze gemaakt uit de workshops? Laat het me weten en ik maak graag een offerte op maat. 

 

Of wil je eerst eens meemaken hoe het PIP eruit ziet en hoe het werkt? Boek dan een kennismakingsworkshop van 2 uur. Ik laat het je graag ervaren. 

Benieuwd naar andere mogelijkheden om het PIP in te zetten? Lees hiernaast verder. ➡