· 

Van uitdaging naar oplossing

Veel innovaties ontstaan door de samenvoeging van bestaande oplossingen in een nieuwe context. Senseo is zo’n voorbeeld dat vaak genoemd wordt als het gaat over productinnovatie. 

 

 

Telefoonhouder met zuignap

+

reisföhn (want niet te zwaar)

+

douchewand

=

prima oplossing voor iemand die net als ik even wat minder mobiel is, maar toch graag zelf haar haren föhnt 

 

Ik ondervind aan den lijve hoe ik na een operatie aan mijn pols nu tijdelijk wat andere oplossingen nodig heb. Dus mijn brein is gefocust op slimme oplossingen en op de vraag ‘wat kan ik wel?’. Zo krijgen wasknijpers in huis een nieuwe functie, maak ik dankbaar gebruik van de zwaartekracht en is elastiek een wondermiddel op vele fronten.  

 

Nu houd ik me normaal gesproken meer bezig met sociale innovatie, dan met productinnovatie, dus het is wel leuk om al die oplossingen te bedenken en dan stiekem heel gelukkig te zijn met je föhnconstructie. ;-)

Blijkbaar doe ik thuis wat ik ook in mijn werk toe. De echte uitdaging van de klant als uitgangspunt nemen en van daaruit met die klant naar oplossingen zoeken.

 

Nu ben ik even mijn eigen klant. Nu het even een tandje minder moet, benut ik mijn tijd voor miniprojectjes voor persoonlijke ontwikkeling en leuke ontmoetingen met mensen die ik lang niet gesproken heb. Heb jij zin oneens te sparren over slimme oplossingen voor jouw organisatie? Laat het me weten!