· 

Waar ben je eigenlijk trots op?

Even nagenieten. Ik sprak een manager wiens team op z’n gat ligt. Weinig energie, onderling gedoe. Een coach helpt ze hier doorheen. De schouders van de managers hingen naar beneden toen ze me hierover vertelde. Aan het begin van het gesprek had ze me verteld over de uitdagingen van haar afdeling en de mooie toekomstplannen. Maar door het ‘gedoe’ zat de boel nu behoorlijk op slot, vond ze. 

 

Ik vroeg haar: Als je kijkt naar de ontwikkelingen in de afgelopen jaren, waar ben je nou echt trots op? Mijn vraag verraste haar, had ze niet net over allerlei gedoe verteld? Toch kwamen de antwoorden snel. Het ene mooie succes na het andere noemde ze. En ook haar houding veranderde: ze ging wat rechter zitten en haar gezicht straalde iets anders uit dan daarvoor. 

 

Het mooie van haar succesverhalen was dat dit allemaal de verdiensten waren van het team. Dus vroeg ik haar of bij die successen projecten zaten die ze misschien nog een klein stapje verder zou kunnen brengen. Want stel nou dat je de medewerkers die bij dat project betrokken waren dat succesgevoel terug kunt geven en vervolgens samen met hen een klein nieuw vervolgstapje bedenkt dat voortbouwt op dat eerdere succes. Dan zou dat goede gevoel en dat kleine nieuwe succesje zo maar een extra boost kunnen geven binnen het team. En daarmee weer energie geven voor de volgende stap. 

 

Inmiddels zat de manager helemaal rechtop. De ideeën borrelden alweer in haar hoofd. Samen gaan we kijken hoe we haar team hierin mee kunnen nemen. Kleine stapjes, voortbouwen op eerdere successen, op zoek naar de energie. 

 

Mooi waar de vraag 'Waar ben je eigenlijk trots op?' toe kan leiden!  

Hulp nodig bij je project?

Ik denk graag met je mee. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? 

Neem contact op! 

 

kirsten@iedereenaanboord.com

06-37738890