· 

Brainstormen met kids

Ontzettend leuk! Deze week een nieuwe brainstormtool uitgeprobeerd met onze 11-jarige zoon. Op school beginnen ze met een aantal kinderen een nieuw project: "Start je eigen bedrijf". Ze moeten samen kijken of ze alle kwaliteiten in huis hebben om een bedrijf te runnen, met een idee komen, marktonderzoek doen, prototypes maken en nadenken over marketing en financiën. En deze week moeten ze allemaal met een idee komen.

 

 

Toevallig had ik de brainstormtool "Ik ben me d'r eentje" over brainstormen in je eentje in huis. Nog nooit gebruikt, maar des te leuker om het op deze manier te testen! De tool laat je eerst zo veel mogelijk ideeën spuien, geeft je vervolgens hulpvragen en beeldkaarten om je verder op weg te helpen.

 

Het resultaat : Met 26 ideeën, geclusterd naar haalbaarheid en originaliteit gaat hij morgen op pad! Benieuwd wat zijn compagnons ervan vinden!