· 

Co-creatie is puzzelen

Laatst zag ik een mooi filmpje dat antwoord gaf op de vraag hoe de beste ideeën tot stand komenEen goed idee begint vaak als vaag gevoel dat je IETS te pakken hebt, waar je IETS mee moet. Wat dat is, en waar het precies naar toe gaat, is nog niet duidelijk. Het sluimert een tijd, broeit in je hoofd, maar door de waan van de dag kom je er niet aan toe of je weet niet hoe je het idee verder kunt brengen. 

 

 

 

Je mist een puzzelstukje. En dat is waar je een ander voor nodig hebt. Goede ideeën ontstaan namelijk vaak in co-creatie met anderen. Daar waar goede ideeën en verschillende inzichten en competenties bij elkaar komen. 

 

Een nieuwe invalshoek, een handige tool om je idee om te zetten in actie of misschien is het gewoon tijd of capaciteit die je te kort komt.

Heb ik jouw missende puzzelstukje?

Mijn hoofd zit vol met b(r)oeiende ideeën en mijn rugzak is gevuld met tal van creatieve tools. Misschien zit jouw missende puzzelstukje er wel bij? 

 

Als jouw b(r)oeiende gedachten beginnen met:

 

• Pakken we dit wel handig aan? Het moet toch slimmer kunnen ….

• Als ik meer tijd had, dan zou ik …

• Ik vraag me af of in de nabije toekomst …

• Eigenlijk zouden we meer lijn moeten aanbrengen in …. 

• Hoe krijg ik de mensen zo ver dat ze …. 

 

en gaan over thema’s als 

 

• projecten in co-creatie met je omgeving oppakken

• samenwerking tussen afdelingen versterken

• medewerkers actief betrekken bij veranderingstrajecten

• processen slimmer organiseren

• inzet van slimme technologie ter ondersteuning van de samenwerking

 

dan moeten we zeker eens praten en kijken of onze puzzelstukjes passen

 

Hoe mooi zou het zijn als we van jouw b(r)oeiend idee een bloeiend idee konden maken! 

 

Bel me om eens van gedachten te wisselen!