Workshops

De wereld rondom je organisatie is continu in beweging. En ook je organisatie staat niet stil. En dat vraagt iets nieuws van je medewerkers. Nieuwe kennis vergaren, nieuwe diensten ontwikkelen, andere rollen, zichtbaarheid in nieuwe netwerken, samenwerken met nieuwe partners, enzovoort. Je ziet graag dat je medewerkers hierin meebewegen en hun rol pakken. Maar in de hectiek van alle dag is dat lastig. Hoe maak je dat eenvoudiger? 

Door medewerkers inzicht te geven in al die ontwikkelingen en de kansen die dit biedt! Maar dat niet alleen… Medewerkers willen dit ook kunnen vertalen naar hun persoonlijke situatie en ambities. Dit is precies wat het Persoonlijk Impact Plan (PIP) en de teamvariant het Team Impact Plan (TIP) doet. 

Workshops Persoonlijk Impact Plan (PIP)

Het PIP is een visuele tool die verbinding maakt tussen de ambities van de organisatie én ontwikkelingen in de branche aan de ene kant, met de persoonlijke ontwikkeling en ambities van de medewerker aan de andere kant. Daarmee maakt het PIP één oogopslag helder wat een individuele professional bijdraagt aan het succes van de organisatie. 

 

Zo zit het in elkaar: 

Aan de organisatiekant maken we trends en ontwikkelingen in de branche en binnen de eigen organisatie inzichtelijk. Ook kijken we naar de andere spelers in de branche. Welke (nieuwe) relaties onderhouden we eigenlijk? Waar moeten we op investeren? 

 

Aan de medewerkerskant brengen medewerkers hun eigen kennis, vaardigheden en ervaring in beeld. Maar dat niet alleen. Ook drijfveren, ambities en de persoonlijke situatie komen aan bod. 

 

De kern draait om het verbinden van deze twee kanten. Welke impact creëert een medewerker met alles wat hij in huis heeft? Wat vragen de nieuwe ontwikkelingen in de branche van hem? Dit geeft focus voor de komende periode. Het PIP is daarmee een tool die je prima kunt inzetten voor impactgesprekken gedurende het jaar.

 

Welke workshop past voor jou of jouw team?


Aanbod workshops

professionals met ambitie

Ben jij een professional die zich afvraagt of je nog wel op de juiste plek zit? Of dat er misschien nog meer uit je baan te halen valt? Volg dan eens de PIP-workshop voor professionals. Een dag vol creatieve werkvormen en inspiratie. Na deze dag heb je inzicht in datgene wat jou uniek maakt en weet je precies aan welke knoppen je kunt draaien om jouw impact te vergroten. 

 

Ook in company te boeken of als miniworkshop!

teams met impact

Tijd voor een nieuw jaarplan? Maak het visueel met een Team Impact Plan (TIP) en stem meteen met elkaar af wie precies wat gaat bijdragen aan het nieuwe jaarplan door het te combineren met het Persoonlijk Impact Plan (PIP) van iedere medewerker. Het resultaat neem je de rest van het jaar mee in jullie voortgangsgesprekken.impactgesprekken voeren

Is jouw organisatie te klein voor een eigen HR-afdeling? Maar wil je wel graag een handige tool om je impactgesprekken met je medewerkers te voeren? Met deze workshop introduceer je het PIP binnen je organisatie. Medewerkers krijgen inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen in de organisatie en de wereld om jullie heen én brengen hun eigen bijdrage daaraan in kaart. Het resultaat neem je de rest van het jaar mee in jullie impactgesprekken. 

projectteams met impact

Hoe fijn zou het zijn als je bij de start van het project niet alleen de projectdoelstellingen helder hebt, de risico’s in kaart hebt gebracht en de eerste stappen hebt gemarkeerd; maar als je ook binnen het projectteam aan elkaar helder hebt gemaakt wat ieder precies bijdraagt aan het succes van het project. Zeker interessant wanneer je in grotere organisaties steeds in een wisselende samenstelling aan projecten werkt. Zo zorg je samen voor een vliegende projectstart. En het resultaat van deze middag neem je mee in jullie voortgangsgesprekken over het project.


Wat zeggen anderen?

In het verleden gaf ik de workshops voor professionals onder de naam Aan het roer! (van je loopbaan). Dit zeggen deelnemers over deze workshops:

Monique:

"Ik heb bij Kirsten de inspirerende workshop ‘Aan het roer’ gevolgd. In een klein gezelschap zijn we met het Business Model You aan de slag gegaan om een eigen persoonlijk model te maken. Een model gebaseerd op wat je nu echt zelf wilt met je loopbaan. Er was veel interactie tussen de deelnemers onderling. Kirsten begeleidde dit proces vol enthousiasme, passie en professionaliteit. Ze wist ons steeds uit te dagen om de stap van denken naar doen te maken. Wij kregen enorm veel energie van haar en de methode BMY. Het mooie is dat ik concrete tools heb gekregen die ik ook na de workshop nog gebruik. Ik kan iedereen Kirsten en deze workshop aanbevelen!"

Iris:

"Ik liep met vragen rond als: Wat wil ik met mijn werk bereiken, waar ben ik eigenlijk goed in, waar haal ik mijn energie uit…

 

Met deze prangende vragen in mijn achterhoofd begon ik aan de workshop bij Kirsten. De combinatie van de kennis en vaardigheden van Kirsten en de inzet van het Business Model You, maken de cursus succesvol: het model zelf is laagdrempelig en concreet genoeg om mee aan de gang te gaan. Kirsten voegt daar een dosis triggervragen aan toe, waardoor je op een prettige en uitdagende wijze aan de gang kan en samen met je medecursisten op zoek gaat naar antwoorden.

 

Het mooie is dat je lerenderwijs het proces doorloopt en door allerlei oefeningen, met elkaar en zelfstandig, stapsgewijs inzicht krijgt in je eigen business model. Het is een vaardigheid die je leert. Hierdoor kan je zelf later nog weer met het model aan de gang, wanneer je merkt dat je het zicht op je eigen krachten en toegevoegde waarden weer even kwijt bent."

Irene:

"Het was er nog niet van gekomen om er eens goed voor te gaan zitten om te kijken op welke manier ik mijn coachpraktijk wilde opzetten. Ik wilde de tijd nemen om eens goed over mijn businessmodel na te denken.

 

Door twee dagdelen de tijd te nemen en daardoor goed over na te denken wat ik nu precies voor mijn klanten kan betekenen, wat mijn doelgroep is waar ik me op ga richten enz. gaf mij de focus die ik nodig had. Het hart van mijn bedrijf heb ik nu overzichtelijk en beknopt op papier.

 

Het was prettig om de verschillende elementen van het businessmodel samen weer met andere startende ondernemers én in een andere werkvorm steeds verder uit te werken. Kirsten heeft daarbij een sturende en inspirerende rol en daagt je uit om nog tot de kern te komen."