Projecten anno nu

Projecten geef je niet meer vorm van achter een bureau, maar in co-creatie met medewerkers, klanten en (netwerk)partners. 

Door samen met betrokkenen de vraag helder te krijgen, op onderzoek uit te gaan, na te denken over oplossingen en deze samen uit te werken bouw ik vanaf de start aan draagvlak en aan ideeën die werken. 

 

In mijn aanpak herken je altijd mijn SMILE-benadering. 

 


Veranderen met SMILE is beweging creëren ...

 

... door SAMEN, in co-creatie, verschillende perspectieven bijeen te brengen, te zoeken naar verbinding en met elkaar de uitdaging aan te gaan. 

 

… door de MENS en zijn leef/werkomgeving centraal te zetten en niet de systemen waarbinnen we leven/werken.

 

… als we ons laten INSPIREREN door andere branches of organisaties, door trendwatchers of toekomstscenario’s, maar ook door datgene wat we al bereikt hebben en waar we trots op zijn. 

 

… als we verandering al LEREND van en met elkaar realiseren. Als we stap voor stap ontwikkelen, leren van fouten, successen vieren en daarop voortbouwen. 

 

… als we daar beginnen waar de positieve ENERGIE zit en van daaruit doorpakken en op creatieve wijze aan de slag gaan. 


Mijn SMILE-aanpak is gebaseerd op ervaring met grote en kleine verandertrajecten en geïnspireerd door o.a. Design Thinking, Nudging, Liberating Structures, Appreciative inquiry, Rijnlands denken, Lean en systemisch werken.

 

Graag help ik jou met jouw veranderopgave binnen je organisatie of met je maatschappelijke opgave samen met je stakeholders.

 

 

INSPIRATIEBRONNEN:

Rijnlands denken - Liberating Structures - Appreciative Inquiry - Nudging - Design Thinking - Lean - Verdraaide Organisaties - Persoonlijk Impact Plan (PIP)


TOOLS:

ZOOM, MS Teams, Mural, Miro, Trello, Padlet, Mentimeter en nog veel meer

 

Inmiddels is ook mijn online toolkit goed gevuld. Het online samenwerken brengt een hele nieuwe dynamiek met zich mee. Ik zie vooral veel kansen. 
Het nodigt uit tot een andere manier van samenwerken, vraagt een ijzersterke voorbereiding en geeft allerlei nieuwe manieren om iedereen een stem te geven in een bijeenkomst.