Inspiratie · 19. juni 2020
Een mooie ervaring om tijdens de digitale personeelsbijeenkomst van mijn opdrachtgever in deze setting te mogen presenteren.

Inspiratie · 02. maart 2020
Ook dit jaar begon een aantal teams het jaar goed met een Frisse Teamstart. Ooit werkte ik op een plek waar het teamoverleg, laten we zeggen 'anders' liep dan ik graag had gewild, dus help ik met de workshop Frisse Teamstart graag anderen om het jaar op energieke wijze te starten. Precies zoals ik het zelf graag zou willen.

Inspiratie · 25. september 2019
“Als we met de hele wereld moeten verhuizen naar een andere planeet, laten we zeggen Mars, dan heeft dat vast voordelen. Wat zijn volgens jou die voordelen…... Kirsten?” Alle ogen waren op mij gericht. Dit was het moment waarop ik als nieuweling in een gezelschap van ruim 20 man/vrouw op mocht staan, voor de groep mocht gaan staan en een geïmproviseerde toespraak mocht houden met een antwoord op die vraag.

Inspiratie · 27. augustus 2019
Veel innovaties ontstaan door de samenvoeging van bestaande oplossingen in een nieuwe context. Senseo is zo’n voorbeeld dat vaak genoemd wordt als het gaat over productinnovatie. Ik doe aan mijn eigen productinnovatie, passend bij mijn eigen hulpvraag.

Inspiratie · 19. mei 2019
In mijn aanpak voor organisatievraagstukken en maatschappelijke uitdagingen benoem ik inspiratie als belangrijke driver voor vernieuwing. Voor mijn eigen professionele 'innovatie' liet ik me de afgelopen maanden weer heerlijk inspireren door een aantal nieuwe methoden en denkwijzen. Practice what you preach!

Inspiratie · 18. maart 2019
Een middagje inspiratie is altijd fijn. Nog steeds komen wij met oud studiegenoten van TIAS jaarlijks bijeen om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Dit jaar was regio Tilburg weer aan de beurt voor de organisatie, dus mocht ik aan de bak. Toen we begin van het jaar met ons organisatieclubje bijeen kwamen was net de LocHal geopend. De plek waar vroeger locomotieven van de NS werden gerepareerd, is omgetoverd tot een prachtig pand waar sinds januari 2019 de bibliotheek huist. Als je in Tilburg...

Inspiratie · 13. maart 2019
Afgelopen half jaar mocht ik als projectleider bouwen aan de start van het Thebe Expertisecentrum. Afgelopen week legden we symbolisch de eerste steen voor de verdere doorontwikkeling van een toekomstbestendig Expertisecentrum.

Inspiratie · 18. december 2018
Daar waar organisaties vernieuwen, veranderen ook de rollen en taken van de medewerkers. Om medewerkers te helpen hier meer grip op te krijgen ontwikkelde ik een visuele tool, het Persoonlijk Impact Plan (PIP). Op 14 december gingen 12 bibliotheekmedewerkers met het PIP aan de slag als onderdeel van hun opleiding tot ‘Community Librarian’.

Inspiratie · 02. december 2018
Hoe krijg je de wijsheid van het collectief boven tafel als je een belangrijk besluit moet nemen? Hoe krijg je het voor elkaar dat niet alleen degene die het hardst roept zijn zegje doet, maar ook die stille kracht? Hoe weet je zeker dat je jouw vraag of uitdaging echt van alle kanten hebt bekeken?

Inspiratie · 26. oktober 2018
Even nagenieten. Ik sprak een manager wiens team op z’n gat ligt. Weinig energie, onderling gedoe. Een coach helpt ze hier doorheen. De schouders van de managers hingen naar beneden toen ze me hierover vertelde. Aan het begin van het gesprek had ze me verteld over de uitdagingen van haar afdeling en de mooie toekomstplannen. Maar door het ‘gedoe’ zat de boel nu behoorlijk op slot, vond ze. Kan een succesverhaal tot een doorbraak leiden? Ik denk van wel.

Meer weergeven