Design Thinking bij organisatieontwikkeling
Inspiratie · 06. december 2021
Met een Design Thinking-blik naar organisatieontwikkeling kijken (en handelen!) zorgt ervoor dat je vanuit breed perspectief én samen met je doelgroep naar je vraagstuk kijkt, pas over oplossingen na gaat denken als je de échte vraag te pakken hebt en met een lerende ontwikkelmindset, opnieuw samen met de doelgroep, de oplossingen gaat bedenken en uitproberen. Je bouwt daarmee vanaf de start aan draagvlak en aan oplossingen die goed aansluiten bij de praktijk.

Interactie aan de keukentafel
Inspiratie · 28. juni 2021
1-2-4-ALL is een werkvorm afkomstig uit Liberating Structures. De werkvormen van Liberating Structures zijn bedoeld om de wijsheid van (grote) groepen te benutten voor het vraagstuk dat op tafel ligt. De werkvormen zijn eenvoudig en kunnen ‘aan elkaar geplakt worden’ om de uitkomsten van het gesprek steeds een stap verder te brengen. Dat Liberating Structures ook handig zijn om toe te passen in de klas blijkt uit dit voorbeeld.

Transitiecoach doelgroepnetwerk Gerontopsychiatrie
Inspiratie · 21. juni 2021
Mooie nieuwe opdracht! Deze week ben ik gestart als Transitiecoach voor het Doelgroepnetwerk Gerontopsychiatrie. De komende 1,5 jaar bouwen 10 zorgorganisaties en het Trimbos Instituut aan een sterk netwerk. Dit netwerk bundelt kennis en kracht om de groep cliënten met een gerontopsychiatrisch beeld de maximale kans te geven om een goed leven te leiden. Het liefst thuis in eigen omgeving, maar als het echt niet meer gaat in een optimaal ingerichte beschermde omgeving in het verpleeghuis....

Wat doen we niet?
Inspiratie · 01. juni 2021
In een mooi project dat ik momenteel begeleid gaan verschillende werkgroepen aan de slag met projecten die ze zelf bedacht hebben. Maar hoe stem je dan af wat je precies gaat doen? En wat niet? Hoe zorg je ervoor dat iedereen hetzelfde beeld heeft bij het beoogde resultaat?

Test: nieuwe Zoom-functie Immersive view
Inspiratie · 24. mei 2021
Nog steeds zijn veel projectbijeenkomsten online. Belangrijk dus om bij te blijven met de technische ontwikkelingen bij de verschillende online tools. Afgelopen week testte ik met een aantal andere nieuwsgierigen de nieuwe Zoom-functie Immersive view. Immersive view is een aanvulling op de functies Gallery-view en Speaker-view en plaatst de deelnemers in een achtergrond. Zoom biedt een aantal achtergronden aan, maar je kunt ook een eigen achtergrond uploaden. Vooraf had ik een lijstje met zaken...

Tien tips voor breakout-rooms bij grote groepen in Zoom
Inspiratie · 16. mei 2021
Hoe ga je slim om met breakout-rooms bij grote groepen in Zoom? Hoe maak je het jezelf makkelijk als (co)host?

Verbinding tijdens online bijeenkomst
Inspiratie · 22. april 2021
Hoe creëer je verbinding tijdens een online bijeenkomst? Door niet alleen oog te hebben voor de inhoudelijke doelstelling van de bijeenkomst, maar door ook online oog voor de relatie te hebben.

Sociale filosofie in 5VWO
Inspiratie · 07. april 2021
Inzet van digitale whiteboards in het onderwijs. Fijn voor docenten, maar ook zeker ook voor leerlingen!

MURAL in de klas
Inspiratie · 02. maart 2021
‘Laten we kijken vandaag kijken hoe we mijn kennis van Mural kunnen koppelen aan jullie kennis over lesgeven en ontdekken hoe je Mural kunt gebruiken voor, tijdens of na je (online) lessen.’ Samen ontdekten vandaag zo’n 44 docenten van het Albeda: hoe makkelijk je lesstof en lesplanning bijeenbrengt en overzicht creëert hoe eenvoudig het is om in groepjes te sparren over een vraagstuk dat de ‘private mode’ handig is om anoniem meningen op te halen dat je de stemfunctie kunt inzetten...

Test virtuele ontmoetingsplek Wonder.me
Inspiratie · 24. januari 2021
Vorige week vroeg ik in de Facilitator Gym van Mireille Beumer wie met mij Wonder.me eens wilde testen. Ik had het al eerder in een kleinere setting geprobeerd, maar nog nooit met een wat grotere groep gebruikt. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan verder!

Meer weergeven