Inspiratie

Inspiratie · 16. december 2020
Kun je wel een online bijeenkomst houden met mensen die digitaal (nog) niet zo handig zijn? Ik heb het inmiddels een aantal keren gedaan en deel graag mijn ervaringen en tips met je.

Inspiratie · 29. november 2020
Onlangs kreeg ik deze aanbeveling via LinkedIn:

Inspiratie · 30. september 2020
Vanochtend heerlijk aan het knutselen geweest op het Mural-bord voor de klantreis-workshops en workshops co-creatie die ik binnenkort bij een aantal gemeentes ga geven tijdens de Meester in je Werk-Week. Het vertalen van een fysieke workshop naar een online-variant dwingt me om nog beter na te denken over de interactie met en tussen de deelnemers. En dat is uitdagend, maar ik vind het vooral erg leuk om te doen. Het is als het ware een grote puzzel. Variëren in zenden en interactie, variëren...

Inspiratie · 04. september 2020
Laatst wilde ik een nieuw canvas in de digitale samenwerktool Mural testen voor ik het bij een klant zou gebruiken. Staat alles op de juiste plek, is het logisch opgebouwd, verschuift er niets als ik er een groep mensen op los laat… Dat soort vragen. En dat testte ik met het leukste, beste en ook nog liefste team dat ik ken. Mijn eigen man en kinderen van 14 en 16 jaar. Stel je voor: zaterdagavond, een grote tafel, 3 laptops en 1 iPad, grote pot thee in het midden en 3 paar ogen die je...

Inspiratie · 20. augustus 2020
Ken jij ook die projecten waarbij bij de start al een aantal oplossingsrichtingen bedacht zijn? Lekker handig. Dan zijn we snel klaar, kun je denken. Maar heb je goed onderzocht wat het probleem eigenlijk is? Zo nee, dan heb je straks een prachtige oplossing voor het verkeerde probleem. Zonde van ieders tijd en energie! Start liever met een grondige verkenning van het vraagstuk. Hoe? Met deze drie vragen als startpunt: Wie raakt het? Onderzoek het vraagstuk vanuit verschillende perspectieven....

Inspiratie · 17. juli 2020
Hoe breng je nieuw beleid tot leven? Door medewerkers te helpen inzien wat het concreet betekent voor hun werkzaamheden. Een vraag en tool die ik graag inzet om het gesprek op gang te brengen is: BAMM! Ofwel: wat gaan medewerkers Beter, Anders, Meer of Minder doen?

Inspiratie · 19. juni 2020
Een mooie ervaring om tijdens de digitale personeelsbijeenkomst van mijn opdrachtgever in deze setting te mogen presenteren.

Inspiratie · 02. maart 2020
Ook dit jaar begon een aantal teams het jaar goed met een Frisse Teamstart. Ooit werkte ik op een plek waar het teamoverleg, laten we zeggen 'anders' liep dan ik graag had gewild, dus help ik met de workshop Frisse Teamstart graag anderen om het jaar op energieke wijze te starten. Precies zoals ik het zelf graag zou willen.

Inspiratie · 25. september 2019
“Als we met de hele wereld moeten verhuizen naar een andere planeet, laten we zeggen Mars, dan heeft dat vast voordelen. Wat zijn volgens jou die voordelen…... Kirsten?” Alle ogen waren op mij gericht. Dit was het moment waarop ik als nieuweling in een gezelschap van ruim 20 man/vrouw op mocht staan, voor de groep mocht gaan staan en een geïmproviseerde toespraak mocht houden met een antwoord op die vraag.

Inspiratie · 27. augustus 2019
Veel innovaties ontstaan door de samenvoeging van bestaande oplossingen in een nieuwe context. Senseo is zo’n voorbeeld dat vaak genoemd wordt als het gaat over productinnovatie. Ik doe aan mijn eigen productinnovatie, passend bij mijn eigen hulpvraag.

Meer weergeven