Inspiratie

Inspiratie · 04. september 2020
Laatst wilde ik een nieuw canvas in de digitale samenwerktool Mural testen voor ik het bij een klant zou gebruiken. Staat alles op de juiste plek, is het logisch opgebouwd, verschuift er niets als ik er een groep mensen op los laat… Dat soort vragen. En dat testte ik met het leukste, beste en ook nog liefste team dat ik ken. Mijn eigen man en kinderen van 14 en 16 jaar. Stel je voor: zaterdagavond, een grote tafel, 3 laptops en 1 iPad, grote pot thee in het midden en 3 paar ogen die je...

Inspiratie · 20. augustus 2020
Ken jij ook die projecten waarbij bij de start al een aantal oplossingsrichtingen bedacht zijn? Lekker handig. Dan zijn we snel klaar, kun je denken. Maar heb je goed onderzocht wat het probleem eigenlijk is? Zo nee, dan heb je straks een prachtige oplossing voor het verkeerde probleem. Zonde van ieders tijd en energie! Start liever met een grondige verkenning van het vraagstuk. Hoe? Met deze drie vragen als startpunt: Wie raakt het? Onderzoek het vraagstuk vanuit verschillende perspectieven....

Inspiratie · 17. juli 2020
Hoe breng je nieuw beleid tot leven? Door medewerkers te helpen inzien wat het concreet betekent voor hun werkzaamheden. Een vraag en tool die ik graag inzet om het gesprek op gang te brengen is: BAMM! Ofwel: wat gaan medewerkers Beter, Anders, Meer of Minder doen?

Inspiratie · 19. juni 2020
Een mooie ervaring om tijdens de digitale personeelsbijeenkomst van mijn opdrachtgever in deze setting te mogen presenteren.

Inspiratie · 02. maart 2020
Ook dit jaar begon een aantal teams het jaar goed met een Frisse Teamstart. Ooit werkte ik op een plek waar het teamoverleg, laten we zeggen 'anders' liep dan ik graag had gewild, dus help ik met de workshop Frisse Teamstart graag anderen om het jaar op energieke wijze te starten. Precies zoals ik het zelf graag zou willen.

Inspiratie · 25. september 2019
“Als we met de hele wereld moeten verhuizen naar een andere planeet, laten we zeggen Mars, dan heeft dat vast voordelen. Wat zijn volgens jou die voordelen…... Kirsten?” Alle ogen waren op mij gericht. Dit was het moment waarop ik als nieuweling in een gezelschap van ruim 20 man/vrouw op mocht staan, voor de groep mocht gaan staan en een geïmproviseerde toespraak mocht houden met een antwoord op die vraag.

Inspiratie · 27. augustus 2019
Veel innovaties ontstaan door de samenvoeging van bestaande oplossingen in een nieuwe context. Senseo is zo’n voorbeeld dat vaak genoemd wordt als het gaat over productinnovatie. Ik doe aan mijn eigen productinnovatie, passend bij mijn eigen hulpvraag.

Inspiratie · 19. mei 2019
In mijn aanpak voor organisatievraagstukken en maatschappelijke uitdagingen benoem ik inspiratie als belangrijke driver voor vernieuwing. Voor mijn eigen professionele 'innovatie' liet ik me de afgelopen maanden weer heerlijk inspireren door een aantal nieuwe methoden en denkwijzen. Practice what you preach!

Inspiratie · 18. maart 2019
Een middagje inspiratie is altijd fijn. Nog steeds komen wij met oud studiegenoten van TIAS jaarlijks bijeen om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Dit jaar was regio Tilburg weer aan de beurt voor de organisatie, dus mocht ik aan de bak. Toen we begin van het jaar met ons organisatieclubje bijeen kwamen was net de LocHal geopend. De plek waar vroeger locomotieven van de NS werden gerepareerd, is omgetoverd tot een prachtig pand waar sinds januari 2019 de bibliotheek huist. Als je in Tilburg...

Inspiratie · 13. maart 2019
Afgelopen half jaar mocht ik als projectleider bouwen aan de start van het Thebe Expertisecentrum. Afgelopen week legden we symbolisch de eerste steen voor de verdere doorontwikkeling van een toekomstbestendig Expertisecentrum.

Meer weergeven