· 

Samen meer betekenis geven aan je werk

Voor een groep zorgmedewerkers organiseer ik een aantal bijeenkomsten rondom het thema gastvrijheid. Samen op zoek naar inspiratie, nieuwe ideeën en een vertaalslag daarvan naar de dagelijkse praktijk. 

Vandaag dag 2 van het traject dat ik voor/met een aantal zorgmedewerkers heb ingezet.

 

Dag 1 stond in het teken van gastvrijheid. Die dag brachten we door in het theater om ons te laten inspireren op dat thema en vervolgens aan de slag te gaan met de vraag: wat kan ik ZELF doen/zeggen/vragen/denken om mijn werk meer betekenisvol te maken voor de bewoners van onze verpleegafdeling?

 

Vandaag zijn we gestart met de vraag: wat kunnen we SAMEN doen om datzelfde doel te bereiken. Wat gaan we gebruiken? Instrumenten uit Lean, het gedachtengoed van Verdraaide organisaties en  een gezonde dosis creativiteit.

 

Het resultaat van vandaag is een hele lijst ideeën en het eerste idee is al meteen samen gerealiseerd. Iedereen ging vervolgens met veel energie naar huis. Quote van een van de deelnemers “Hier hadden we echt iets aan.” En dat is nou mijn bedoeling!